Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Kαι ο πιο δυνατός άνθρωπος χρειάζεται φίλους - "Then came you"


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και η Κινηματογραφική μας Λέσχη είχε την πρώτη της συνάντηση ξανά στο χώρο του 1ου Γυμνασίου, μιας και επιστρέψαμε στο ανακαινισμένο σχολείο μας! Η ταινία που είδαμε ήταν το «Then came you». Εκείνη είναι η Σκάι, ένα νεαρό κορίτσι με ανίατη ασθένεια. Εκείνος είναι ο Κάλβιν, ένας έφηβος που αποφεύγει τα πάντα γιατί είναι υποχόνδριος και τον καταδιώκει ο φόβος του θανάτου.. Οι δρόμοι τους συναντώνται σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που πάσχουν από καρκίνο και εκεί θα ξεκινήσει η φιλία τους. Η Σκάι ζητά από τον Κάλβιν να τη βοηθήσει αν εκπληρώσει όλες τις τελευταίες της επιθυμίες. Έτσι , χωρίς να το καταλάβει, θα μπορέσει να ξεπεράσει όλες τις δικές του φοβίες και να αγαπήσει τη ζωή. Η ταινία δεν είναι μελοδραματική. Τουναντίον έχει πολλά κωμικά στοιχεία και παρουσιάζει μια πολύ φωτεινή και αισιόδοξη αντιμετώπιση μιας αρρώστιας , όπως είναι ο καρκίνος. Παράλληλα καταφέρνει να αναδείξει μοναδικά τη φιλία που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο έφηβους, διαφορετικού φύλου ανατρέποντας το γνωστό στερεότυπο ότι τέτοιου είδους φιλία είναι ανύπαρκτη. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Maisie WilliamsArya Stark του ''Game of Thrones'') και ο  Asa Butterfield. Στις κριτικές της ταινίας ο Θεοδόσης και η Ολυμπία.



Η ταινία "Then came you" από πλευράς σκηνοθεσίας ήταν αρκετά καλή, αλλά από πλευράς σεναρίου θεωρώ πως ο χαρακτήρας της Σκάι ήταν  λίγο υπερβολικά δοσμένος. Δεν το βρίσκω λογικό να είσαι τόσο ευτυχισμένος από την στιγμή που ξέρεις πως δεν σου απομένει πολύς χρόνος μέχρι τον θάνατο σου .Ήταν αρκετά δύσκολο να γράψω μια κριτική γι αυτήν την ταινία και οφείλω να παραδεχτώ πως έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το αν  η συμπεριφορά της Σκάι ήταν υπερβολική η αν ήταν λογική. Είναι δύσκολο να την κρίνω εφόσον δεν πάσχω από καρκίνο και δεν μπορώ να παριστάνω πως ξέρω πως νιώθει κάποιος που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια. Η Σκάι όταν γνώρισε τον Κάλβιν πίστευε πως δεν ζούσε την ζωή του όπως έπρεπε να την ζει και προσωπικά πιστεύω ότι όλο το concept της ταινίας ήταν στημένο γύρω από αυτή την ιδέα. Θεωρώ πως η ταινία θέλει να μας θυμίσει ότι το σημαντικό δεν είναι το πόσο διάστημα θα ζούμε, αλλά πώς ζούμε τη ζωή που έχουμε.
Θεοδόσης Διακογιάννης, Γ2



Αυτή η ταινία ήταν απλά υπέροχη! Είναι όμορφο το πως η χημεία μεταξύ των δυο ηρώων άλλαξε στην πορεία της ταινίας. Επίσης στο σημείο που η Σκάι έστειλε στο αγόρι τις κάρτες γενεθλίων και εκείνος άρχισε να κλαίει εκεί μπορούσαμε να καταλάβουμε πόσα σήμαινε για αυτόν. Ο ένας επηρέασε τον άλλον πάρα πολύ, πράγμα το οποίο συμβαίνει και στην κανονική ζωή. Αρχικά το αγόρι δεν συμπαθούσε το κορίτσι,  αλλά, όσο την γνώριζε, άλλαζε η γνώμη του,  γιατί έψαξε πιο βαθιά και κατανόησε πως δεν πρέπει να βλέπουμε το εξώφυλλο ενός βιβλίου αλλά και το περιεχόμενο.
Ολυμπία Σπαγουλίδου, Γ5



Δεν υπάρχουν σχόλια: