Κυριακή 11 Απριλίου 2010

"Το γάλα", με την Άννα Βαγενά στην Κω

Το Γάλα

Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας.

«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.

Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.

Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.

Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

Το έργο, που παίχτηκε για δύο συνεχείς χρονιές με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και το παρακολούθησαν πάνω από 80.000 θεατές, βρίσκεται τώρα στον τρίτο χρόνο των παραστάσεών του και συνεχίζει τη θριαμβευτική πορεία του με παράσταση στο ΣΙΝΕ ΟΡΦΕΑΣ στην ΚΩ Δευτέρα 12 Απριλίου ώρα 9μ.μ.


Η παράσταση ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά

Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά)

Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου

Μουσική επιμέλεια : Άννα Βαγενά

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ελένη Πολιτοπούλου



ΔΙΑΝΟΜΗ :

Μάνα : Άννα Βαγενά

Λευτέρης : Δημήτρης Πατσής

Αντώνης : Στέφανος Κοσμίδης

Νατάσα : Ηλιάνα Αραβή.



ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: 9:00 μμ




ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

22,00ΕΥΡΩ

Φοιτητικό – μαθητικό 15,00ΕΥΡΩ

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Γεια σας!
Χτες ήταν η παράσταση; Ελπίζω να πήγατε. Είχαμε πάει κι εμείς με παιδιά του σχολείου και κατά κοινή ομολογία ήταν ένα πολύ δυνατό έργο και μια πολύ καλή παράσταση. Ευτυχές το ότι περιοδεύει και ότι δίνεται η ευκαιρία να το δουν και οι εκτός της υπερφίαλης πρωτεύουσας.
Χαιρετισμούς.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Πήγαμε Διονύση και ήταν εξαιρετικά.Δυστυχώς δεν ήρθαν πολλοί μαθητές-και για οικονομικούς και για άλλους λόγους. Ωστόσο το έργο ήταν πολύ δυνατό και μας θύμισε τι μας λείπει εδώ στην παραμεθόριο - ο πολιτισμός της πρωτεύουσας.