Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Πρωΐνή διαδρομή για το σχολείο

Σήμερα λέμε να σας κάνουμε να ζηλέψετε! Τι λέτε να περπατήσουμε παρέα τον παραλιακό δρόμο για το σχολείο;
Αφού περάσουμε τον πρώτο παραλιακό δρόμο με τα καραβάκια για τις ημερήσιες εκδρομές στα γειτονικά νησιά και τη Νίσυρο, κατευθυνόμαστε προς το δρόμο με τους φοίνικες- ή αλλιώς τη λεωφόρο των Φοινίκων. Στα αριστερά μας υψώνεται το κάστρο της Νεραντζιάς.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας περνάμε μπροστά από το επαρχείο, στο οποίο στεγάζονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες και τα δικαστήρια.


Πιο κάτω και στα δεξιά μας συναντάμε το ναό της Ευαγγελίστριας και την Πνευματική Εστία.


Και καθή προχωράμε στην οδό Βασιλέως Γεωργίου ανοίγεται μπροστά μας ο παραλιακός δρόμος με τον ποδηλατόδρομο και τη θάλασσα δίπλα.



Στο βάθος η Τουρκία - μια γειτονιά είμαστε!- και το λιμάνι της Κω.


Στρίβοντας δεξιά για το σχολείο ο θερινός κινηματογράφος Ορφέας - οι φανατικοί οπαδοί δεν τον άφησαν απείραχτο - που μας φιλοξενεί τα βράδια του καλοκαιριού.


Και προχωρώντας στη οδό Παπαθεοφάνους να και το σχολείο μας ! Στο σχολικό συγκρότημα συστεγάζονται δύο Γυμνάσια, το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Κω. Τα παιδιά ήδη βρίσκονται στο χώρο του σχολείου ή απέξω και περιμένουν τους φίλους τους.


Και ορίστε και μια εικόνα του δικού μας κτηρίου. Φτάσαμε!

Πως σας φάνηκε η διαδρομή; Μπορεί να είμαστε μακριά από την Αθήνα- το κέντρο των εξελίξεων- αλλά η επαρχία έχει και τα καλά της!

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ε, λοιπόν, τα καταφέρατε! Ζηλέψαμε.
Χαιρετισμούς, μικροί μεγάλοι.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Η ζήλια εδώ εμπεριέχει μόνο θετικά στοιχεία!Έτσι δεν είναι Διονύση; Καλό βράδυ και καλό κουράγιο στις επερχόμενες εξετάσεις.όλα να πάνε καλά για τους μαθητές σου!