Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Κακοποίηση των ζώων (1)


Κατα τη γνώμη μου δε μπορεί να λέγεται άνθρωπος αυτός που ασκεί βία και εκμεταλλεύεται τα ζώα για τα δικά του ιδανικά και τη δική του τρέλα. Νομίζω πως άνθρωπος λέγεται αυτός που δεν πειράζει ούτε μυρμήγκι για να ξεσπάσει. Πιστεύω ότι τα ζώα είναι τα πιο αθώα πλάσματα που έχει δημιουργήσει ο Θεός κάι είναι κρίομα να τα αντιμετωπίζουμε λες και είναι αντικείμενα. Υπάρχουν ζώα που φέρονται καλύτερα από πολλούς ανθρώπους και φυσικά έχουν αισθήματα, αγαπάνε, χαίρονται, πονάνε, πράγμα που συχνά ξεχνάνε οι κομπλεξικοί άνθρωποι χτυπώντας τα για να ξεσπάσουν.

Είναι κρίμα να ακους ότι αυξάνονται οι ευθανασίες στα ζώα, γιατί ούτε ενοχλούν, ούτε πιάνουν πολύ χώρο σε αντίθεση με το χώρο που πιάνουν τα τρία αυτοκίνητα μιας οικογένειας.

Αυτό το φαινόμενο βέβαια παρατηρείται στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει αστυνομία ζώων (όχι βέβαια πως υπάρχει κανονική αστυνομία!, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), γιατί αν υπήρχε η μισή Ελλάδα θα ήταν στη φυλακή.

Θα πρέπει να βοηθάμε τα αδέσποτα ζώα και όχι να τα παραμελούμε και καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε το "η χάρη έχει αντίχαρη¨ -ό,τι καλό κάνουμε στα ζώα θα μας το επιστρέψουν με την αγάπη τους.
Μιράντα Νόμπιλε, Γ2

Δεν υπάρχουν σχόλια: