Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

"Στη ζωή μου να πιστεύω μόνο ό,τι μου είχε υποσχεθεί ", Οικογένεια Μπελιέ

Η ταινία που προβλήθηκε στην πρώτη συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης ήταν η «Οικογένεια Μπελιέ». Ήταν μια υπέροχη ταινία, από τις καλύτερες που έχω δει, γιατί μιλάει για μια οικογένεια κωφάλαλων, που μόνο η κόρη της οικογένειας έχει την τύχη να μιλάει, να ακούει αλλά και να τραγουδάει. Η ταινία μας δείχνει το πώς αντιμετωπίζονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες από τους συνανθρώπους τους.
Η Πώλα , η ηρωίδα της υπόθεσης  είναι μαθήτρια Λυκείου που εκτός από το σχολείο ασχολείται και με την εκτροφή των αγελάδων της οικογένειας, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης είναι στη χορωδία του σχολείου της και ανακαλύπτει ότι έχει ένα σπουδαίο χάρισμα , που της δίνει τη δυνατότητα να πάει στο Παρίσι, μακριά από την οικογένεια της-πράγμα που την κρατάει πίσω.
Το σημείο της ταινίας που με συγκίνησε πολύ ήταν όταν τελικά η Πώλα πήγε στην οντισιόν στο Παρίσι με την οικογένεια της και όχι μόνο τραγούδησε, αλλά και μετέφραζε ταυτόχρονα στη νοηματική, για να καταλαβαίνουν οι γονείς της.
Η ταινία είναι συγκινητική , γιατί προβάλλει και το ρατσισμό που μπορεί να αντιμετωπίζουν άτομα με τέτοιες δυσκολίες, αλλά και προβλήματα που μπορεί να περάσει κάθε έφηβος και σχετίζονται με τους γονείς και τα όνειρα του
Ζωζώ Τσακίρη, Γ5



Η ταινία που είδαμε ήταν πολύ ωραία και συγκίνησε αρκετούς. Αυτό που με έκανε να ανατριχιάσω και να συγκινηθώ ήταν όταν το κορίτσι τραγούδησε στην οντισιόν το τραγούδι «Πετάω»¨του Μισέλ Σαρντού και το μετέφραζε στη νοηματική στους γονείς της . Επίσης η ταινία με έκανε να καταλάβω ότι δεν πρέπει να παρατάμε τα όνειρα μας ή τα όνειρα που αποκτούμε στην πορεία της ζωής μας. Τέλος αυτό που μου άρεσε ήταν ο τρόπος με τον οποίο η κοπέλα χειριζόταν το πρόβλημα με τους γονείς της και τον αδερφό της και ότι δεν ντρεπόταν που ήταν διαφορετικοί.
Γιάννης Χανόπουλος, Γ5




Τι μου έκανε εντύπωση στην ταινία
·         Το ότι η κοπέλα δεν ντρεπόταν για τους γονείς της
·         Το ότι ο αδελφός της , ο οποίος ήταν κωφάλαλος ζούσε μια κανονική ζωή.
·         Ο πατέρας της έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος αν και ήταν κωφάλαλος.
·         Το ότι εκείνη είχε μια φυσιολογική ζωή γιατί είχε αποδεχτεί τον εαυτό της και την οικογένεια της.
·         Το ότι κρατούσε μυστικό από τους γονείς της ότι τραγουδούσε και από το δάσκαλο της μουσικής ότι οι γονείς της ήταν κωφάλαλοι
·         Το πώς από κει που δεν είχε τραγουδήσει ποτέ στη ζωή της , χάρη και στη βοήθεια του δασκάλου της , ανακαλύπτει ότι έχει μια υπέροχη φωνή και παίρνει μέρος και στο διαγωνισμό
·         Επίσης μεγάλη εντύπωση μου έκανε η αντίθεση ανάμεσα στους δύο γονείς: η μητέρα της δεν ήθελε να τραγουδήσει η κόρη της ενώ ο πατέρας της έκανε τα πάντα για να την πάει στο διαγωνισμό.

Αρετή Ευστρατίου, Γ2


Δεν υπάρχουν σχόλια: