Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

MTV EXIT


Το MTV Exit είναι μια καμπάνια για την ελευθερία - για το δικαίωμα του ανθρώπου να επιλέγει που θα ζήσει, που θα εργαστεί, ποιους θα έχει φίλους και ποιους θα αγαπήσει (μήπως θυμάστε τι λέγαμε λίαν προσφάτως στο μάθημα της Ιστορίας για την εποχή του Διαφωτισμού και τα ανθρώπινα δικαιώματα;;). Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν δεδομένα τα δικαιώματα αυτά, αλλά χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη τα έχουν βίαια στερηθεί. Είναι θύματα του trafficking (σκλάβοι της σημερινής εποχής) και επιτήδειοι απατεώνες τους αναγκάζουν και τους εξωθούν στην παράνομη εργασία, την εξαθλίωση και την πορνεία.
Το MTV με την καμπάνια αυτή στοχεύει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει με ενημερωτικά τηλεοπτικά προγράμματα, live εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών και συνεργασία με γνωστές ανθρωπιστικές οργανώσεις ,που εργάζονται ενάντια στο trafficking.
Υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι οι σημερινοί σκλάβοι και ότι αυτοί που τους εκμεταλλεύονται και τους πωλούν κερδίζουν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο...
Καλό λοιπόν θα ήταν να σκεφτούμε ότι εμείς μπορεί να ζούμε μια άνετη ζωή, αλλά υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που στερούνται ακόμη και τα αναγκαία και ότι χιλιάδες παιδιά στον πλανήτη αναγκάζονται να δουλεύουν δεσμευμένα σε ένα δίκτυο παιδικής εκμετάλλευσης. Δείτε το παρακάτω video και βγάλτε τα συμπεράσματα σας...




(Το video αυτό το δημιούργησε το MTV σε συνεργασία με τους Radiohead και προβλήθηκε για πρώτη φορά το Μάη του 2008 ). Περισσότερες πληροφορίες και άλλα video μπορείτε να δείτε εδώ http://www.mtvexit.org/index.php?lang=1 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: