Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Βάψαμε την τάξη μας!

Η Άννα λέει..
Ναι! Είναι γεγονός! Βάψαμε την τάξη μας!
Πριν την βάψουμε, η τάξη μας ήταν ένα πραγματικό χάλι. Μια ποντικότρυπα 6 επί 3, που ίσα ίσα χωράει τα εννέα θρανία μας και την μικροσκοπική έδρα. Βέβαια γι' αυτό φταίει και ο φοβερός μας νεροχύτης, που πιάνει μια ολόκληρη γωνία και είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος , μόλις μπει στην τάξη. ( Μια μικρή συμβουλή για όποιον μπαίνει πρώτη φορά στην τάξη είναι να μην τολμήσει να ανοίξει το νουλάπι κάτω από αυτό το - βουλωμένο τις περισσότερες φορές- θαύμα, γιατί είναι πολύ πιθανό να ξεπεταχτούν και 2-3 κατσαρίδες)!




Επίσης ως ντεκόρ έχουμε στην τάξη και τις σωληνώσεις για καζανάκι, γιατί, ε κάτι έπρεπε να ταιριάζει με το νεροχύτη! Όλα αυτά βέβαια είναι λογικό να υπάρχουν, αφού η αίθουσα αυτή ήταν στο παρελθόν μια ΤΟΥΑΛΕΤΑ! Ναι, αυτό που διαβάσατε, μια τουαλέτα με κάτι άχαρους κάτασπρους τοίχους - τι κάτασπρους δηλαδή, αφού όλο και ήταν γραμμένο πάνω τους - και τις τρύπες στους τοίχους με τα καλώδια να κρέμονται.







Αφού λοιπόν δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε τάξη, ούτε να βγάλουμε το νεροχύτη - γιατί είναι η μόνη πηγή νερού στον όροφο και είναι απαραίτητη σε περίπτωση πυρκαγιάς- τα 17 παιδιά του θεικού Γ4 αποφασίσαμε να σουλουπώσουμε την αίθουσα μέ άλλους τρόπους. Έτσι άρχισαν όλα...
Και η Κατερίνα συνεχίζει...
Μην την δείτε τώρα την τάξη μας!!! Έχει γίνει πάρα πολύ ωραία και πιστεύουμε ότι τη χρειαζόταν μια τέτοια αλλαγή. Τώρα η τάξη μας είναι πιο χαρούμενη, πιο ζωντανή. Τα χρώματα που βάλαμε της δίνουν ένα άλλο στυλ. Κι εμείς ακόμα μπαίνουμε πιο κεφάτοι και ορεξάτοι στην τάξη, διότι βρισκόμαστε σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον - αν και πρέπει να διορθώσουμε δυο τρία πράγματα ακόμη.




Επίσης έπρεπε να μας δείτε την ώρα που βάφαμε! Περάσαμε καταπληκτικά αυτές τις τρείς ώρες που ήμασταν εκεί. Γελούσαμε , πειράζαμε ο ένας τον άλλον και γενικά ο καθένας έβγαλε έξω έναν άλλο εαυτό, διαφορετικό από τον καθημερινό. Υπήρχαν και κάποια μικροατυχήματα ( π.χ. το τζιν κάποιου βάφτηκε εντελώς τυχαία!! από κάποιον άλλο) αλλά κατά τα άλλα όλα ήταν μια χαρά!

Όλοι παίρναμε τα πινέλα και βάφαμε, σκουπίζαμε με τα σφουγγαράκια το πάτωμα (έπρεπε να δείτε το Γιάννη !!) από τη χυμένη μπογιά και στο τέλος ήμασταν γεμάτοι μπογιές από πάνω μέχρι κάτω! Ποιος τις άκουγε τις μανάδες μας!Σημασία έχει ότι το διασκεδάσαμε και η τάξη μας είναι πολύ καλύτερη από πρίν!
(σημείωση καθηγήτριας : Παιδιά πρέπει να σας επαινέσω πρώτα πρώτα για την απόφαση σας να βάψετε την τάξη και δεύτερον γιατί την απόφαση αυτή την υλοποιήσατε! Είμαι πολύ περήφανη για το "θεικό" - όπως λέει και η Άννα - Γ4 και που φέτος για δεύτερη χρονιά δουλεύουμε παρέα, γελάμε, μαλώνουμε, συμφωνούμε και διαφωνούμε και γενικότερα έχουμε μια αληθινή σχέση - με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται η αληθινή σχέση! Μπράβο σας που καταφέρατε να συνεργαστείτε άψογα και να αποδείξετε ότι μπορείτε να έχετε ιδέες , να παίρνετε πρωτοβουλίες και να τις φέρετε εις πέρας. Τα λέμε στην όμορφη τάξη σας ή όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ες αύριον τα σπουδαία ...)

7 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Όπως τα λέει και η καθηγήτριά σς: Έπαινος όχι μόνο για την απόφαση, αλλά για την υλοποίησή της κυρίως. Έτσι τα πράγματα γίνονται οικεία, δικά μας, ζούμε αλλιώς μ' αυτά κι αυτό το αλλιώς έχει μέσα του χαμόγελο και ζωή.
( Πω, πω, πολύ διδακτικά μιλάω...να σταματήσω καλύτερα)

Καλό χρωματιστό μήνα, λοιπόν, στη χρωματιστή τάξη σας.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Ευχαριστούμε κ. Μάνεση! Και που να τη δείτε από κοντά την τάξη μας τώρα! Νομίζω ότι όλοι γίναμε λίγο πιο χαρούμενοι δουλεύοντας σε ένα πιο όμορφο περιβάλλον...Καλό μήνα και σε σας!

GIANNIS είπε...

afiste diskolo na tin vapsis tin tripa alla ixe fasi

Δανάη είπε...

Και από ότι έμαθα Γιαννη διεπρεψες!!! χαχα

Όντως πολύ ωραία έγινε η τάξη μας!!!!
κ. Κεφαλά ευχαριστουμε πολύ για τα καλά σας λόγια αλλά να μην ξεχνάμε οτι εσείς μας δώσατε την ιδέα και μας βοηθλησατε να την υλοποιήσουμε!!!! Ευχαριστούμε και εμείς λοιπόν!

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Αγαπητέ Γιάννη, δεν πολυκουράστηκες στο βάψιμο - σε αντίθεση με το Μανώλη !Ήσουν πολύ καλός όμως στο καθάρισμα του πατώματος!Δανάη αν εσείς δεν οργανωνόσασταν, τίποτα δεν θα γινόταν!Για να δούμε τι άλλο θα κάνετε φέτος!

GIANNIS είπε...

oloi kaname kali doulia xaxaxaxaax :)

Άννα είπε...

Ένταξει ρε Γιάννη,ξέρουμε πως κουράστηκες να τρίβεις πατώματα αλλά τι να κάνουμε;Αφού άλλωστε το 'γραψα και στη διαφήμιση μου... είσαι ειδικος επι του θέματος!