Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το Γ4 λέει ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!!



21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Φέτος είπαμε να συνδέσουμε τις δύο γιορτές και να κινητοποιήσουμε τους μαθητές του σχολείου να συμμετέχουν. Οι μαθητές του Γ4΄ λοιπόν συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα για να προετοιμάσουν την εκδήλωση αυτή.Η Άννα έκανε και τον παπαράτσι και έτσι έχουμε άφθονο φωτογραφικό υλικό!


Κατά τις 5 και μισή μαζευτήκαμε στο σχολείο και αρχίσαμε τη δράση! Τα παιδιά άρχισαν να γράφουν κείμενα








να κατασκευάζουν χειροτεχνίες






να ζωγραφίζουν.

Επίσης έφτιαξαν λουλούδια οριγκάμι και τα μοίρασαν σήμερα στους συμμαθητές τους

 τύπωσαν αυτοκόλλητα με την ευγενική χορηγία του σχολείου και τα μοίρασαν σε όλους τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου και στο συστεγαζόμενο σχολείο






και στα διαλλείματα συνέλεξαν υπογραφές κατά του ρατσισμού !!Όποιος ήθελε έγραφε κάτι για το ρατσισμό και υπέγραφε παίρνοντας δωράκι το λουλουδάκι του!Κορυφαία θέση είχε το πανό που δημιούργησε ο καλλιτέχνης μας, ο Εριόν από το Γ3 -και εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλά παιδιά από το Γ3 έφτιαξαν έργα σε χαρτόνι και συμμετείχαν στην εκδήλωση.


Παράλληλα στο χώρο του σχολείου ακουγόταν μουσική με αντιρατσιστικό περιεχόμενο και γενικά η ατμόσφαιρα ήταν γιορταστική! Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλήρες φωτογραφικό υλικό με τις εργασίες των παιδιών, όπως αναρτήθηκαν και παρουσιάστηκαν στους συμμαθητές τους.
Το σημαντικότερο που αποκομίσαμε από τη σημερινή εκδήλωση ήταν ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και ότι μπορούμε να προκαλέσουμε και τους άλλους να προβληματιστούν και να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Ακολουθεί ένα βίντεο που δημιούργησαν μαθητές του Γ3 και Γ4 (Σεμπάστιαν Ντερντούσα και Τιμούρ Σουμών) συγκεντρώνοντας βίντεο από καμπάνιες κατά του ρατσισμού.






2 σχόλια:

Emily Lyroni είπε...

Μπράβο σας παιδιά!!Καταπληκτική δουλειά!!Ήταν όλα πολύ δημιουργικά που κάνατε.Μα το κυριότερο ότι ευαισθητοποιήσατε όλο το σχολείο σας!!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Κι όλα αυτά το Γ4;
Το ωραίο είναι πως δε λείπει η φαντασία. Το ωραιότερο είναι πως δε λείπει η διάθεση να γίνει η φαντασία πράξη.
( Η αφίσα με τα χρωματιστά χέρια ΘΑΥΜΑΣΙΑ! Να παραγγείλουμε μία;)