Τρίτη 2 Απριλίου 2019

"Βρες τη δική σου φωνή", Handsome devil


Η ταινία αυτή δεν μου άρεσε όσο μου άρεσαν άλλες ταινίες,  αλλά αυτό δεν την κάνει και βαρετή. Πιστεύω πως είναι αρκετά σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τους ομοφυλόφιλους και τα παιδιά που δέχονται bullying εξαιτίας της σεξουαλικότητας τους. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσκολίες, διότι η κοινωνία μένει πιστή στις προκαταλήψεις της. Προβλήματα όπως η περιθωριοποίηση και η μεροληψία εναντίον τους, είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Όσον αφορά το σενάριο, ήταν αρκετά καλό διότι είχε αρκετές απρόσμενες ανατροπές και παρόλο που δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες, κατάφερε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον.
Σωτήρης Καβαδάκης, Γ2



Την προηγούμενη Κυριακή παρακολουθήσαμε με την Κινηματογραφική Λέσχη την ταινία «Handsome Devil» . Η ταινία ήταν ευχάριστη και είχε πολλά μηνύματα . Το κυρίως θέμα ήταν η φιλία, ωστόσο έδειχνε και άλλα θέματα που απασχολούν τον κόσμο στην εποχή μας, όπως την ομοφοβία , το θέμα των ομοφυλόφιλων σχέσεων και του bullying , με τέτοιο τρόπο που θεωρείται κατάλληλη για προβολή όχι μόνο για όλους αλλά κυρίως στα σχολεία . Τέλος μιλάει και για το ότι πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και να τον αποδεχόμαστε χωρίς να μας νοιάζουν οι γνώμες των άλλων. Ο καθένας είναι μοναδικός και πρέπει να σέβεται τον εαυτό του.
Εύα Μίχο, Γ3


Η ταινία που είδαμε τις προάλλες, αν και ήταν λίγο συνηθισμένη, πέτυχε να δείξει το μήνυμα: ότι σε ένα θέμα που έχει να κάνει με την ομοφυλοφιλία, αν όλος ο κόσμος είναι εναντίον και έστω ένας, κάνει το πρώτο βήμα, σιγά σιγά θα μαζευτούν πιο πολύ. Αυτό πιστεύω έδειξε η σκηνή πριν τον αγώνα, όταν το αγόρι παραδέχτηκε ότι είναι γκέι και τους είπε έπειτα ότι αυτό δεν ορίζει το ποιος είναι . Το πρώτο αγόρι που πήγε με το μέρος του έβαλε σε σκέψη και τους άλλους μέχρι που κατάλαβαν ότι δεν έχει τίποτα το διαφορετικό από πριν και ότι αυτός είναι ο φίλος τους που τόσο καιρό είχαν δίπλα τους. Μπορεί κάποιοι να χαρακτήρισαν αυτή την σκηνή μη ρεαλιστική για την  κοινωνία που ζούμε,  αλλά άμα το δούμε πιο αισθηματικά, είναι ρεαλιστική και κατά την γνώμη μου και ο τρόπος με τον οποίο ήθελε να εμπεδώσει το μήνυμα. Ο σκηνοθέτης ήταν ο καλύτερος, γιατί σε έβαζε να σκεφτείς πέρα από αυτό που έβλεπες.
Αλτιόνα Ντούκα, Γ3


Η ταινία αυτή μπορεί να φαίνεται βαρετή και συνηθισμένη όπως και το θέμα για το οποίο μιλάει, αλλά είναι γεγονός ότι η έλλειψη επαρκούς γνώσης και ενδιαφέροντος πάνω σε αυτό το θέμα, κάνει αρκετούς από τους ανθρώπους γύρω μας να νιώθουν αποστασιοποιημένοι και να έχουν μια αίσθηση κατωτερότητας, που πηγάζει από το γεγονός ότι οι συνάνθρωποι τους, τους αφήνουν με το δικό τους τρόπο να νιώθουν διαφορετικοί και μάλιστα με την κακή έννοια. Μας δείχνει πως μπορούν να συνυπάρχουν οι μεν και οι δε, οι "φυσιολογικοί" και οι "διαφορετικοί",  όπως πολλοί επιλέγουν να τους αποκαλούν,  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη συνύπαρξη τους αυτή είναι κοινά και για τις δύο κατηγορίες, πράγμα που δεν ισχύει μόνο σε αυτή την περίπτωση που εντοπίζεται ένα είδος διαφορετικότητας. Είναι μια ταινία που τα μηνύματα πίσω της οφείλουν να κοινοποιηθούν από άνθρωπο σε άνθρωπο, αν επιθυμούμε πραγματικά μια κοινωνία με ισότητα και ειρήνη. Θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα σε άτομα κάθε ηλικίας.
Μαρία Χατζημιχαήλ, Γ6









Την περασμένη Κυριακή υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την Κινηματογραφική Λέσχη του Γυμνασίου Ζιπαρίου με τη συντονίστρια τους Πηνελόπη Κατσαβού. Τα παιδιά μας γνωρίστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια παρακολούθησαν την ταινία «Handsome devil» και συζήτησαν γι αυτή. Η συζήτηση είχε αρκετό ενδιαφέρον , αφού οι γνώμες διχάστηκαν: σε άλλους άρεσε πολύ η ταινία, σε άλλους φάνηκε συνηθισμένη και άλλοι τη βρήκαν αναμενόμενη και προβλέψιμη. Είχε ενδιαφέρον το πώς αντιμετώπισαν οι μαθητές το θέμα της διαφορετικότητας και το πώς τοποθετήθηκαν σε αυτό. Και είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μας τους συντονιστές και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα καθηγητές να βλέπουμε τους μαθητές μας να συζητούν!  Ευχαριστούμε τους μαθητές του Ζιπαρίου και ευελπιστούμε και σε άλλες συναντήσεις!










Δεν υπάρχουν σχόλια: